Sayfalar

11 Mayıs 2013 Cumartesi

Lars and the Real Girl - Gerçek Sevgili izlesek mi?!

Pinned Image



















Bir an durup düşünün...
Tanıdığınız biri,arkadaşınız,komşunuz,akrabanız yada kardeşiniz normalde çok içine kapanık,birazda asosyal olmasına rağmen günün birinde size "Kız/erkek arkadaşımla tanışmak ister misiniz?" diye sorduğunda muhtemelen biraz şaşırırsınız.Peki ya söz konusu şahsın plastikten yapılma gerçek insan boyutlarında bir bebek olduğunu görseniz ne kadar şaşırırdınız?

Pinned ImagePinned ImagePinned ImagePinned Image


Sizi bilmem ama ben tek kelime edemezdim diye düşünüyorum.
Tanıştktan sonra nasıl davranırdınız? "Kafayı mı yedin sen bu yapma bebek!" mi derdiniz yoksa zaten bir sorun olduğu belli bari araziye uyayım deyip "Ne zaman tanıştınız?Ne kadar süredir birliktesiniz?" gibi durumu gerçekleyen sorular mı sorardınız?
Çok tuhaf değil mi?İşte tuhaflığı ve psikolojiyi seviyorsanız bu film tam size göre...

Pinned Image
Pinned Image

Pinned Image

Filim biraz ağır ilerlemesine rağmen IMDB puanı 7,4 ki bencede 7 puanı hak ediyor.Çünkü hem konu hemde baş rol oyuncusu (Ryan Gosling:) beni cezbetti.Ryan Gosling'i çok severim ve genelde gizemli uzak erkek karakterleri oynadığını gördüm ancak ilk kez bu kadar sıradışısına denk geldim canlandırdığı karakter olarak ve performansına bayıldım.

Pinned Image
Pinned Image

Pinned Image
Pinned Image


Birde Karin rolinde oynayan Emily Mortimer'ın ne kadar çok Fadik Sevin Atasoy'a benzediğini fark ettim,sizce yanılıyor muyum?!
Soldaki Emily,sağdaki Fadik...

Pinned Image


Filmin Özeti:

Lars internetten tanıştığı yeni arkadaşını, erkek kardeşi Gus ve eşi Karin'e tanıştırmak ister. Tanışma için bir akşam yemeği düzenleyen evli çift, Lars ve yeni kız arkadaşını gördüklerinde gerçek bir şok yaşayacaklardır: Çünkü Lars'ın arkadaşım dediği kişi oldukça güzel bir oyuncak bebektir. Lars'ın akıl sağlığından yoğun şüpheler duyan ve komşularını durumu nasıl açıklayacaklarını kara kara düşünen Gus ve Karin bir çözüm yolu bulurlar. Lars'ı aile doktorları Dagmar Berman'a götüreceklerdir.

Abisi Gus ve karısı Karin'in evlerinin garajında yaşayan Lars, babası öldükten sonra içine kapanmış, insanlarla iletişim kurmaktan ve yakınlaşmaktan çekinen bir gençtir. 

Lars'ın durumu için endişelenen ve onu ailenin bir parçası yapabilmek için çabalayan Karin ve Gus, Lars'ın bir kız arkadaşı olduğunu öğrenince sevinseler de, gelin adayının internetten sipariş üzerine gelmiş plastik bir kadın olduğunu görünce sevinçleri pek uzun sürmez. İşin zor kısmı ise Lars etkilenmesin diye yeni kız arkadaşı Bianca'ya gerçek muamelesi yapmak zorunda kalacak olmalarıdır. 

Psikolojik araştırmalara ve belgesellere konu olmuş ciddi bir meseleyi komik ve yer yer hüzünlü anlatan Lars Sevince, sevgiye, aileye ve dostluğa dair kalın mesajlar vermeyen, özenle yazılmış senaryosu ve başarılı oyunculuklarıyla izlenmeye değer bağımsız bir yapım.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder